Björklöven i kontakt med drömförvärvets agent

Frågar man runt på stan i Umeå vilken deras absoluta favoritspelare som varit i klubben de senaste tjugo åren är det många som skulle svara Daniel Rahimi. Per Kenttä berättar för VK idag att en första kontakt med agenten är tagen.

Rahimi har utöver 507 SHL-matcher representerat svenska landslaget 79 gånger, vunnit ett SM-guld och VM-brons. Han har samlat på sig rutin och varit en bärande spelare i Växjö under många år och står nu kontraktslös som 32-åring och inte alls lika het på marknaden som han varit de senaste årtiondet.
Sedan han lämnade Umeå har han i intervjuer bara pratat gott om staden och klubben och undertecknad tror att han återvänder redan till kommande säsong. En comeback i moderklubben får ses som realistisk för första gången sedan han lämnade ”Löven” 2007.

Han har tjänat bra med stålar både i Schweiz och SHL. Återvänder alltid till Umeå på somrarna och en återkomst nu, hjälpa moderklubben tillbaka till Sveriges högsta serie vore mäktigt. Hockeyintresset brinner i Umeå igen, överlägset publikbästa lag i HockeyAllsvenskan, det finns pengar att värva en spelare av Rahimis kaliber och han kräver nog ingen monsterlön a la Bartosak i Modo.

Det är redan klart att Rahimi lämnar Växjö och jag blir förvånad om han inte spelar i Björklöven när pucken släpps (när det nu blir).


Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: