SHL:s fem bästa värvningar (hittills)

Trots krisen som råder just nu samhället sitter inte sportcheferna stilla i sina båtar. Nästa säsong ska så småningom spelas och många värvningar är redan i hamn.
Det råder värvningsstopp i SHL, men kontrakt som var klara innan denna regel började gälla är fullt godkända övergångar och därför har en hel del spelare presenteras för nya klubbadresser. Här kommer de fem bästa värvningarna hittills enligt mig:

5. Pathrik och Ponthus Westerholm

Bröderna Westerholm är tillbaka i Malmö efter nästan tio års frånvaro. Kommer från en väldigt lyckad sejour i Finland där de producerat en väldans massa poäng faktiskt. Grejen med dessa tvillingar är att de inte bara bidrar med poäng utan också med en kämpaglöd utan dess like. Kul att dem är tillbaka i svensk hockey.

4. Filip Berglund

Säsongen 17-18 var han otroligt bra. Många trodde han skulle stå för sitt ordentliga genombrott och bli en landslagsback 18-19, men gjorde en rent ut sagt dålig säsong. Kanske började han fundera lite väl mycket på hur ett liv i Edmonton skulle se ut, klubben han är draftad av. Inför årets säsong hade han i princip inga förväntningar på sig och gjorde en grymt bra säsong. Var en av Skellefteås bästa backar och då hade de bästa backuppsättningen i hela ligan. Har ett helt annat självförtroende och har börjat skjuta som en häst. Återförenas med Bert i LHC och det kommer bli succé.

3. Jonathan Johnsson

Inför den här säsongen var hans poängrekord ”endast” 39 under en säsong. Exploderade i år då han bildade kedja med Karlkvist och Tambellini. Vann poängligan före en viss Jonathan Dahlen på osannolika 79 poäng på 52 spelade matcher. Poängrekord i HockeyAllsvenskan under en säsong, men det har väl ändå ingen missat vid det här laget? Att som 27-åring stå för en sån utveckling under en säsong hör inte direkt till vanligheterna. Ska bli mycket intressant att se Johnsson mäta sig med de stora grabbarna i SHL.

2. Jan Mursak

Var magisk i sin tidigare sejour i Frölunda som tyvärr blev alldeles för kort. Det blev bara 21 matcher och på den korta tiden hann det bli hela 23 poäng. Har producerat i Schweiz, Ryssland, Sverige och även i AHL. Allt talar för att han fortsätter med sin produktion och att han har varit i klubben innan och känner staden sedan tidigare gör inte saken sämre. Klassvärvning.

1. Linus Klasen

Trollkarlen är tillbaka i svensk hockey efter sju års frånvaro. Sin senaste säsong i SHL och Luleå stod han för 57 poäng och han kommer självklart husera i toppen av poängliga även nästa säsong. Har sedan han lämnade Norrbotten spelat i Lugano där han fortsatt producera poäng. Någon titel har det dock inte blivit i Schweiz. Faktum är att Klasen inte vunnit ett enda guld i hela sin seniorkarriär. Han har trots allt hunnit bli 34 år och det börjar bli dags att vinna något nu. Det har han verkligen chansen att göra i Luleå. Om jag ska hitta något att klaga på hos seriesuveränen från förra säsongen så tycker jag att Luleå som lag saknade en riktig spetsforward som kunde avgöra matcher helt på egen hand. De saknar dem inte längre kan man lugna säga.

Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: