Skellefteå AIK 2020/2021

Skellefteå avslutade säsongen på ett väldigt bra sätt och var enligt mig en av huvudkandidaterna till SM-guldet. Seriens bästa målvakt i Gustaf Lindvall som burit laget större delen av säsongen fortsatte att imponera, firma Lindström/Möller var i gammal hederlig form och i princip alla andra spelade sin bästa hockey. Nu blev det inte riktigt slutet på säsongen som vi hoppades på, men nu blickar vi framåt. Så här ser Skellefteås trupp ut inför kommande säsong:

M1: Gustaf Lindvall
M2: NY Arvid Söderblom – Ung lovande målvakt från bottenlaget Tingsryd. Knappt sett honom spela då min favoritsyssla i världen kanske inte riktigt är att kika när TAIF spelar ishockey. Imponerande 92.4 i räddningsprocent. Endast slagen av en viss Joe Cannata i statistiken.

B1: Petter Granberg
B2: Arvid Lundberg
B3: Niclas Burström
B4: ”NY” Adam Wilsby – Blev förvånad när han blev utlånad. Gjorde det jäkligt bra innan han lämnade, men blev som sagt utlånad och det till SSK och väl där blev det dundersuccé. Hade hellre sett en utlåning av Jakob Andersson, men med facit i hand kanske det gör Skellefteå AIK gott. En Wilsby med dundersjälvförtroende är väl inte fel.
B5: NY Oskar Nilsson – sett honom spela alldeles för lite för att uttala mig.
B6: NY/förlängning av Philip Brobergs lån
B7: Jacob Andersson 20/21
B8: NY Brian Cooper placeras i AIK – Överlägsen i HockeyAllsvenskan, utsedd till bästa back. Vore kul att se hur han står sig i SHL.

C1: Jacob Olofsson – Inledde säsongen svagt, men blixtrade till och var kanske lagets bästa spelare när han någon vecka innan JVM oturligt blev skadad. Får nästan ses som ett nyförvärv.
C2: Andreas Wingerli
C3: NY Jonathan Johnsson – Rekordmannen från HockeyAllsvenskan. Väldigt klok spelare som utvecklade det mesta förra säsongen. Tror på succé.
C4: Linus Lindström

F1: Joakim Lindström
F2: Oscar Möller
F3: Jesper Frödén – Efter ännu en försäsong med fystränare Stefan Thompson kommer han bli ostoppbar. Han har så mycket hockey i sig.
F4: Jonathan Berggren – Precis som Jacob Olofsson ser jag Berggren som ett nyförvärv då han blev skadad tidigt inpå säsongen. Har precis som Frödén otroligt mycket hockey i sig, skillnaden är att ”Jonte” har ännu mer. Får han vara skadefri kan han placera sig i toppen av poängligan. Enligt mig en av svensk hockeys största talanger just nu, när han väl spelar d.v.s. Väldigt skadebenägen, tyvärr.
F5: NY Spetsforward
F6: Rickard Hugg – Förra säsongen gjorde Hugg sin första seniorsäsong. Inledde inte bra alls, men gick från klarhet till klarhet och var en av mina favoriter i slutet på säsongen. Kämpar och sliter, duktig i boxplay. Har även offensiva kvalitéer som jag hoppas vi får se ännu oftare nästa säsong.
F7: Min gissning – Darren Nowick
F8: Breddvärvning
F9: Albin Sundsvik
F10: Simon Robertsson

Tränare:
NY huvudtränare
Stefan Hedlund
Stefan Klockare

Krister Holm

Utgående:

Patrik Norén – Underskattad spelare, men gissar på att Forsell inte kan erbjuda honom varken istiden eller pengarna han förtjänar. Återvänder nog till Leksand.

Robin Alvarez – Sitter i en guldsits då han avslutade säsongen overkligt bra. I längden blandar och ger han lite för mycket för min smak. Skellefteå är inte kända för att överbetala spelare och därför tror jag han väljer en annan klubb i SHL. Känns som en typisk Färjestad-värvning.

Anton Holm – Kom in sent i truppen och stod endast för två assister på 15 framträdanden. Trots den blyga statistiken tror jag att det kan vara en förlängning på gång. Har väldigt mycket hockey i sig och skapade en hel del lägen. Bra på det mesta. Inte så dyr heller då han inte bevisat något på den här nivån.

Tuomas Kiiskinen – En av de klokaste spelarna i SHL. Tar allt som oftast rätt beslut på isen. Enligt medspelare så är han en väldigt omtyckt person även utanför isen och det ska inte underskattas.

Darren Nowick – Var en frisk fläkt när han kom in i slutet av säsongen. Faktiskt jättebra på det mesta. Förlängning att vänta!

Adam Pettersson – Tillhört Skellefteå AIK under hela sin karriär. Har lyft en bra lön för sin roll i laget och nu tror jag han gjort sitt för denna gång. På återseende, Adam. Hamnar nog i en SHL-klubb som betalar bättre. Känslan säger Luleå av någon anledning.

Klara ut:
Jonathan Pudas  ➜ Ny klubb ej klar. Väldigt väntat att han skulle lämna.

Filip Berglund  ➜ Linköping. Höjde på ögonbrynen när jag såg detta. Fick sedan höra enligt säkra källor att han lyfter en betydligt högre lön i LHC än vad han blev erbjuden av Skellefteå. Klandrar honom inte.

Toni Kallela  ➜ Ny klubb ej klar. Nja, det känns som att det här var en panikvärvning. Tack och adjö.

Armand Duplantis skrev jag innan jag kom på att Mantas Armalis heter han ju. Så stort avtryck har han gjort på mig under sina säsonger i Skellefteå. ➜ Djurgården. Väntat även det.

Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: